FRENCH CREPES

11 kwietnia 2019 r.

Uczniowie Technikum Ekonomicznego mieli okazję poćwiczyć znajomość języka angielskiego oraz słownictwa z zakresu „ Żywienia” na zorganizowanych w ramach lekcji zajęciach praktycznych. Wspólnie z wolontariuszkami EVS Danae z Francji i Martyną z Niemiec zrobiliśmy ciasto na francuskie naleśniki według receptury przygotowanej przez Danae. Wszystkie instrukcje i nazwy składników przygotowane były w języku angielskim.

Mieliśmy dużo zabawy i przyjemności podczas przygotowywania naleśników, a także ich skonsumowania. Okazuje się, że francuskie crepes to nasze polskie naleśniki z Nutellą i dżemem. Pycha!

W ten sposób mogliśmy pożegnać nasze  wolontariuszki, z którymi zdążyliśmy się zaprzyjaźnić i wiele też od nich nauczyć podczas całorocznego wolontariatu w naszych szkołach.

Danae i Martyna – DZIĘKUJEMY ! Klasa IV TE 😊