Uczniowie Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie pracownik pomocniczy obsługi hotelowej, zapoznając się z wyposażeniem działu gastronomicznego, przygotowali potrawy i napoje z okazji nadchodzącego Święta. W menu “dla zdrowia i dla Niepodległej”, w aranżacji biało-czerwonej, znalazły się surowce należące do grupy tzw. produktów “superfood”, koktajl wiśniowo-truskawkowo-bananowy z wykorzystaniem mleka bez laktozy oraz mleka roślinnego, orzechów, miodu gryczanego i lipowego, płatków owsianych, jesienna herbata z goździkami, imbirem, jabłkami i gruszkami oraz klasyk gatunku zdrowe frytki z buraków, jabłek z miodem, limonką i orzechami. Młodzież również zapoznała się z przepisem na ulubiony deser “leguminę” marszałka J. Piłsudskiego. Było pysznie i uroczyście, zapraszamy do wspólnego biesiadowania oraz uroczystego obchodzenia tego pięknego Święta Narodowego.
Zapraszamy do GALERII