KULINARIA Z OKAZJI 104 ROCZNICY ODZYSKANIA PRZEZ POLSKĘ NIEPODLEGŁOŚCI

KULINARIA Z OKAZJI 104 ROCZNICY ODZYSKANIA PRZEZ POLSKĘ NIEPODLEGŁOŚCI

Uczniowie Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie pracownik pomocniczy obsługi hotelowej, zapoznając się z wyposażeniem działu gastronomicznego, przygotowali potrawy i napoje z okazji nadchodzącego Święta. W menu „dla zdrowia i dla Niepodległej”, w aranżacji biało-czerwonej, znalazły się surowce należące do grupy tzw. produktów „superfood”, koktajl wiśniowo-truskawkowo-bananowy z wykorzystaniem mleka bez laktozy oraz mleka roślinnego, orzechów, miodu gryczanego i lipowego, płatków owsianych, jesienna herbata z goździkami, imbirem, jabłkami i gruszkami oraz klasyk gatunku zdrowe frytki z buraków, jabłek z miodem, limonką i orzechami. Młodzież również zapoznała się z przepisem na ulubiony deser „leguminę” marszałka J. Piłsudskiego. Było pysznie i uroczyście, zapraszamy do wspólnego biesiadowania oraz uroczystego obchodzenia tego pięknego Święta Narodowego.

Zapraszamy do GALERII