UROCZYSTE OTWARCIE PRACOWNI KULINARNEJ I EUROPEJSKI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA

UROCZYSTE OTWARCIE PRACOWNI KULINARNEJ I EUROPEJSKI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA

W dniu 24.11.2022 r. w szkole odbyło się przyjęcie bufetowe z okazji otwarcia pracowni kulinarnej i Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.  Uczniowie z klas: 1a, 2a oraz 3a przygotowali uroczyste i sensorycznie pyszne spotkanie. Naszymi Gośćmi były Pani dyrektor Stefania Goździk i Pani wicedyrektor Mirosława Jeszka. W menu znalazły się: sałatka z komosy ryżowej, pomidorów suszonych, ogórka i bazylii dosmakowana sokiem z limonki i miodem,  sałatka z brokuła i fety oraz orzechów z sosem jogurtowo – czosnkowym, sałatka z buraków z gruszką, granatem, świeżymi liśćmi z sosem vinaigrette, koktajl ze szpinaku, bananów, mleka roślinnego z miodem, oraz coś dla łasuchów czyli babeczki kruche z orzechami i gorzką czekoladą. Można było również spróbować rozgrzewającej herbatki z bukietem owoców, goździkami i cynamonem albo ziołowej z chabra bławatka. Cieszymy się, że mamy nową pracownię gastronomiczną,  w której uczniowie będą szlifować swój kunszt kulinarny, będziemy propagować kulturę i etykietę przy stole  pamiętając o zasadach zdrowego odżywiania.

Zapraszamy do GALERII