TYDZIEŃ SZCZĘŚCIA W HOTELARSTWIE

Czym jest szczęście i jak je wyrazić -zwłaszcza w szkole, ucząc się przyszłego zawodu?. Na to pytanie postanowiliśmy odpowiedzieć na lekcjach z przedmiotów zawodowych. Uczniowie Branżowej Szkole I stopnia  w zawodzie pracownik pomocniczy obsługi hotelowej przeżywali radosne i smaczne chwile podczas TYGODNIA SZCZĘŚCIA W HOTELARSTWIE , który odbył się w dniach 11.10 -15.10 2021 r. w dziale housekeepingu i gastronomicznym.

W dziale służy pięter nasi uczniowie  ćwiczyli dobre obyczaje, savoir vivre, code dress i 3 x E w hotelarstwie, na zajęciach gastronomicznych przygotowali poczęstunek ,,szczęśliwe jelita’’, w menu wydarzenia znalazły się: surówka z marchwi, jabłka okraszona czarnuszką z oliwą z oliwek, koktajl bananowy na mleku bez laktozy z ostropestem oraz  tartinki – dekoracyjne kanapeczki z serem, winogronem i gruszką, bukiety owoców i aromatyczna herbatka miętowa z  cząstkami jabłek.

Były to dla nas wszystkich serdeczne, smaczne i zdrowe  chwile spędzone wspólnie w szkole.

Zapraszamy do GALERII