Czym jest szczęście i jak je wyrazić -zwłaszcza w szkole, ucząc się przyszłego zawodu?. Na to pytanie postanowiliśmy odpowiedzieć na lekcjach z przedmiotów zawodowych. Uczniowie Branżowej Szkole I stopnia w zawodzie pracownik pomocniczy obsługi hotelowej przeżywali radosne i smaczne chwile podczas TYGODNIA SZCZĘŚCIA W HOTELARSTWIE , który odbył się w dniach 11.10 -15.10 2021 r. w dziale housekeepingu i gastronomicznym.
W dziale służy pięter nasi uczniowie ćwiczyli dobre obyczaje, savoir vivre, code dress i 3 x E w hotelarstwie, na zajęciach gastronomicznych przygotowali poczęstunek ,,szczęśliwe jelita’’, w menu wydarzenia znalazły się: surówka z marchwi, jabłka okraszona czarnuszką z oliwą z oliwek, koktajl bananowy na mleku bez laktozy z ostropestem oraz tartinki – dekoracyjne kanapeczki z serem, winogronem i gruszką, bukiety owoców i aromatyczna herbatka miętowa z cząstkami jabłek.
Były to dla nas wszystkich serdeczne, smaczne i zdrowe chwile spędzone wspólnie w szkole.
Zapraszamy do GALERII