VIII KULINARNY RAJD MISTRZÓW

W dniu 25 października br. uczniowie klas pierwszych Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie pracownik pomocniczy obsługi hotelowej wraz z opiekunami, uczestniczyli w VIII Wrocławskim Kulinarnym Rajdzie Mistrzów. Impreza odbyła się we wrocławskim hotelu Haston już po raz ósmy. Organizatorem wydarzenia był Haston City Hotel przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni. Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych czuwało Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy byli: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, TheofilisVafidis, Wojciech Harapkiewicz, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.

W konkursie brali udział znani kucharze ze swoimi pomocnikami. Nasza grupa miała okazję obserwować zmagania kulinarne, ale także możliwość spróbowania przygotowanych przez kucharzy dań. Oprócz konkursu można było zobaczyć ciekawe prezentacje firm związanych z przemysłem gastronomicznym; dokonać degustacji kawy, herbaty oraz gastronomicznych wyrobów spożywczych. Była okazja, żeby zrobić sobie zdjęcia ze znanymi mistrzami kuchni. Młodzież mogła uczestniczyć w prelekcjach dotyczących technik parzenia i podawania herbaty oraz w wykładzie na temat wina.

Impreza rozwinęła nasze pasje kulinarne i dostarczyła wiele niezapomnianych wrażeń.

Zapraszamy do GALERII